Zeebaars (Kweek)

8,95

per stuk à 400-500 gram

De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur met relatief weinig graten. Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd bij het koken liever het gebruik van krachtige aroma’s.

Beschrijving

Verspreiding Zeebaars

De zeebaars (Kweek) kan zowel in zout, zoet als brak water leven. Kweek vindt vooral plaats in zuidelijke landen rond de Middellandse zee, zoals Kroatië, Griekenland, Turkije, Spanje en Israël.
Hiervoor worden soms intensieve gesloten systemen gebruikt, maar het meest voorkomend zijn open kooien in zee. Het voer dat niet door de vissen wordt opgegeten spoelt uit de kooien, waardoor er sprake is van voedselverrijking van het omliggende water.
Kweken geschiedt vanaf het eitje. Als de larfjes groot genoeg zijn gaan ze naar een ander bassin, om uiteindelijk te worden uitgezet in zeebassins.

Biologische Kenmerken Zeebaars

De zeebaars is een carnivoor en wordt gevoed met wilde vis. Meestal wordt de soort gekweekt in de maten 200/300 en 400/600 gram per stuk.
Deze vis groeit moeilijk boven de 600 gram.
Ten opzichte van wilde exemplaren hebben de kweekvissen een iets doffere huid en enigszins afgestompte vinnen.

Overige Informatie Zeebaars

Zeebaars wordt steeds populairder, ook in de horeca. Dankzij de kweek kan deze vis tegenwoordig het hele jaar door worden aangeboden.

Ben je op zoek naar wilde zeebaars dan kun je deze bestellen via de mail; info@visspeciaalzaakdehaan.nl.

Andere suggesties…