Makreel filet
€1,75
Per filet
Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed gegrild of gebakken worden
Beschrijving
Makreel
Makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Vangst
Makreel kan met verschillende visserijtechnieken worden gevangen. De Nederlandse vloot doet dit echter hoofdzakelijk met vriestrawlers, die lange visreizen maken van enkele weken. Direct na de vangst wordt de makreel schoongemaakt, ingevroren en opgeslagen, zodat deze zo vers mogelijk aan land komt. Omdat bij deze techniek de vis aan boord wordt verwerkt, zijn de schepen behoorlijk groot. De grootte van het schip zegt dus niks over de hoeveelheid vis die wordt gevangen. De vangst op makreel vindt plaats gedurende de maanden oktober tot en met februari. Buiten deze periode wordt er door dezelfde schepen gevist op andere soorten zoals haring, blauwe wijting en horsmakreel.
Andere suggesties…
-
- Makreel, Verse Vis
Makreel, rond
- €3,25