Langoustines

2,25

Per 100 gram

Langoustines worden beschouwd als een delicatesse. Het witte visvlees is sappig, lichtelijk zoet en mager. Besprenkel ze met olijfolie en wat fijne kruiden om ze vervolgens onder de grill te leggen: het resultaat is heerlijk.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Verspreiding

De langoustine komt zeer verspreid voor: van IJsland en het noordwesten van Noorwegen (Lofoten Eilanden) tot de Atlantische kust van Marokko en tevens in het westelijke en centrale deel van de Middellandse zee. In de Noordzee is deze kleine zeekreeft vooral te vinden voor de Schotse kust. De soort leeft op zuivere slibbodems, meestal op een diepte van 50 tot 800 meter in een ondergronds gangensysteem.

Biologische Kenmerken

De oranjekleurige langoustine hoort tot de garnaalachtige en wordt weer uitgesplitst in kreeftachtige. De soort kan doorgroeien tot 25 centimeter, maar meestal ligt de aanvoerlengte tussen de 15 en 20 centimeter. Na het paaien in juli verblijven de vrouwtjes negen maanden in onderaardse gangen, tot het uitkomen van de larven.

Overige Informatie

Langoustines worden in korven gevangen, op duurzame wijze. Meestal worden ze gekookt verkocht maar ze zijn ook rauw verkrijgbaar, vers of ingevroren bij de vangst. In april t/m december zijn ze optimaal.

Andere suggesties…