Blog
Recepten
Nasi koening met zoetzure vis
Dit recept is met gele rijst (koening) , samen met zoetzure paprika’s. Lekker, zeker niet pittig. Dit recept is binnen 25 minuten klaar.
Eetsmakelijk!
- 4 personen
- 25 minuten
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
Dit heb je nodig
- 300 grarm rijst (pandanrijst)
- 1 el gemalen geelwortel (Kurkuma)
- 1 zakje paprikamix
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el bloem
- 1 flesje woksaus (zoetzuur)
- 1 bakje taugé
- 1 zakje bosui
En zo maak je het
- Kook de rijst 8 minuten in water met zout en geelwortel. Giet af en laat 5 minuten staan.
- Halveer ondertussen de paptrik's in de lengte, verwijder de zaaklijsten en snijd het vruchtvlees in reeptjes van een 0,5 cm breed. Verhit 1 el olie in een wik en roerbak de paprika op middelhoog vuur in 8 minuten.
- Verdeel ondertussen de scholfilet in 4 gelijke prties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege
- Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 minuten.
- Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met bosuit.
Meer recepten
It seems we can’t find what you’re looking for.