Blog
Recepten
![Luxe paella Valenciana](https://visspeciaalzaakdehaan.nl/wp-content/uploads/2021/05/20210514_180914-scaled.jpg)
Luxe paella Valenciana
Paelle Valenciana. Ben je op zoek naar een recept voor een luxe paella? Deze luxe paella Valenciana is precies wat je zoekt. Kipdrumsticks, chorizo, zalmfilet, kabeljauw: deze paella is goedgevuld.
De kunst van het simpel koken. Heerlijk en binnen ongeveer 30 minuten klaar.
- 4 personen
- 30 minuten
Paella Valenciana
Dit heb je nodig
- 8 kleine drumsticks
- olijfolie
- 250 gram chorizo (in blokjes, aan een stuk)
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 350 gram rijst
- 1 envelopje saffraan
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 500 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
- 200 gram zalmfilets (in blokjes)
- 200 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
- 1 citroen (in schijfjes)
En zo maak je het
- Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep de chorizo erdoor en bak even mee. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog even mee.
- Roer de rijst en saffraan erdoor en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem de drumsticks uit de pan en houd apart.
- Voeg de doperwten, zalm en kabeljauw toe en schep door de rijst. Kook zachtjes 3-4 minuten verder.
- Serveer de paella met de drumsticks erop. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.
Tips van de specialist
- In plaats van drumsticks kan je ook kippenvleugels of kipfilet gebruiken
- Misschien wordt je rijst niet geel genoeg door de safraan, dan kan je ook nog (voor de kleur) kurkuma poeder toevoegen
Voedingswaarden
Energie | 1045 kcal |
Koolhydraten | 94 g |
Eiwit | 68 g |
Vet Waarvan verzadigd | 42 g 13 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 5,2 g |
Meer recepten
It seems we can’t find what you’re looking for.