Blog
Recepten
Luxe paella Valenciana
Paelle Valenciana. Ben je op zoek naar een recept voor een luxe paella? Deze luxe paella Valenciana is precies wat je zoekt. Kipdrumsticks, chorizo, zalmfilet, kabeljauw: deze paella is goedgevuld.
De kunst van het simpel koken. Heerlijk en binnen ongeveer 30 minuten klaar.
- 4 personen
- 30 minuten
Paella Valenciana
Dit heb je nodig
- 8 kleine drumsticks
- olijfolie
- 250 gram chorizo (in blokjes, aan een stuk)
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 350 gram rijst
- 1 envelopje saffraan
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 500 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
- 200 gram zalmfilets (in blokjes)
- 200 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
- 1 citroen (in schijfjes)
En zo maak je het
- Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep de chorizo erdoor en bak even mee. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog even mee.
- Roer de rijst en saffraan erdoor en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem de drumsticks uit de pan en houd apart.
- Voeg de doperwten, zalm en kabeljauw toe en schep door de rijst. Kook zachtjes 3-4 minuten verder.
- Serveer de paella met de drumsticks erop. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.
Tips van de specialist
- In plaats van drumsticks kan je ook kippenvleugels of kipfilet gebruiken
- Misschien wordt je rijst niet geel genoeg door de safraan, dan kan je ook nog (voor de kleur) kurkuma poeder toevoegen
Voedingswaarden
Energie | 1045 kcal |
Koolhydraten | 94 g |
Eiwit | 68 g |
Vet Waarvan verzadigd | 42 g 13 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 5,2 g |
Meer recepten
It seems we can’t find what you’re looking for.