Blog
Recepten
Sliptong met friet en salade
Eenvoudig, maar super lekker recept.
Sliptongen zijn zeetongen die niet ouder zijn dan 3 tot 4 jaar. Een sliptong weegt gemiddeld 250 gram, van deze 250 gram is ongeveer 40 procent visfilet.
Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen.
- 4 personen
- 20 minuten
Sliptong met frietjes en salade
Dit heb je nodig
- 4 sliptong schoongemaakt
- 1 bosui
- 2 paprika: 1 geel en 1 rood
- 1 appel
- 1 Citroen
- 1 grote krop sla
- 1 klontje roomboter
- bloem
- 1 gekookt ei
- 2 eetlepels uitgebakken spekjes
- 3 eetlepels honing-mosterddressing
- 300 gram aardappelen/ aardappelkroket
En zo maak je het
- Schil de aardappelen en snijd in frieten. Spoel schoon en dep droog met een theedoek of keukenrol. Verwarm de frituur tot 150 °C. Bak de frieten 5 minuten voor. Laat hierna afkoelen.
- Was de sla en snijd in stukken. Snijd de appels en bosui en andere groentes kleinen voeg deze toe aan de sla. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Verdeel over de salade. Voeg hierna de spekjes en de in plakjes gesneden ei toe
- Verwarm de frituur vervolgens tot 190 °C. Bak tot de frieten of aardappelkroketten krokant zijn.
- Haal de sliptong uit de verpakking. Bedek met een dun laagje bloem. Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak de sliptong 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de sliptong met de salade en gebakken friet of kroketjes. Garneer met een schijfje citroen.
Tips van de visspecialist
- Laat uw visboer de vis voor u schoonmaken
- Droog de sliptong af voordat je hem licht bedekt met bloem
- Wilt u iets meer vis op uw sliptong ga dan voor middel tong of zee tong
Meer recepten
It seems we can’t find what you’re looking for.