Recepten
Viscurry met kokos
Voor de heerlijke viscurry met kokos is wijting gebruik. Het lijkt een ingewikkeld gerecht, maar het valt best mee. De kokosmelk maakt het gerecht heerlijk romig.
Eet deze viscurry met basmatirijst.
- 4 personen
- 45 minuten
Viscurry met kokos
Dit heb je nodig
- 4 tenen knoflook (fijn gesneden
- 2-3 groene pepers (fijn gesneden)
- 1 eetlepel verse gember 3 cm (fijn gesneden)
- 1 gesnipperde ui (fijn gesneden)
- 2 theelepels verse kurkuma (4 gram)
- 2-3 eetlepels Zonnebloem olie
- 2 theelepels gemaken kurkuma
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 6 gekneusde kardemompeulen
- 1 theelepel kerrie
- 400 ml kokosmelk
- 250 visbouillon (eventueel van een 0,5 tablet)
- 600 gram wijting
En zo maak je het
- Wrijf de knoflook, pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal het fijn in de keukenmachine.
- Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui 3-4 minuten om zonder te laten kleuren.
- Voeg de de peperpasta toe en schep 3-4 minuten om tot de aroma's vrijkomen.
- Voeg de kerrie en de andere specerijen toe en roer nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook
- Draai het vuur zacht en laat onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 minuten net gaar. Neem de pan van het vuur en voeg de limoensap en zout naar smaak toe. Ik vind het persoonlijk niet nodig om zout toe te voegen.
Tips van de specialist
- Je kan eventueel ook Kabeljauw gebruiken. Wijting is familie van de kabeljauw familie.
- Groene pepers zijn in dit recept gebruikt. Groene pepers zijn best scherp. Wil je minder scherp gebruik rode pepers of haal de zaadlijst eerst uit de peper voordat je hem gaat gebruiken.
Meer recepten
It seems we can’t find what you’re looking for.